Sign in:

  • Macedonian
  • English
  • Russian
  • Albanian
  • Albanian
  • Albanian
►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел ►‪Париз‬, ‪‎Амстердам‬, Прага‬-‪‎Виена‬-‪‎Будимпешта‬, Персија, Кападокија, Истанбул‬, Краков‬,‪ Швајцарија‬, Сараево‬, ‪‎Бел

Америка-Калифорнија


Калифорнија-Невада


Los Angeles-San Francisco-Napa Valley-Yosemite-Las Vegas


Термин: 02.11.2015-13.11.2015


1ден  


Скопје - Los Angeles.Состанок на групата пред хотелот „Холидеј Ин„ во Скопје. Упатување кон аеродромот „Александар Велики„. По слетувањето во Los Angeles, трансфeр до хотелот и сместување. Слободно време за прилагодување со временската разлика меѓу Скопје и Los Angeles (9 часа). Нокевање.


2ден 


Појадок. Посета на Машкиот кинески театар – Kodak, Sunset boulevard, (главната улица) во Los Angeles. Поминување покрај Hollywood и Beverly Hills (пауза за фотографирање). Можност за факултативна посета на Univerzal Studios Hollywood најпознато место каде што се снимаат најгледаните филмски хитови. По посетата и незаборавните доживувања, во вечерните часови, враќање во хотел Слободни активности. Нокевање.


3ден 


Појадок. Можност за Факултативна посета на Disneyland во Los Angeles. Во вечерните часови се посетуваат: прочуената улица во Los Angeles - CHINATOWN LA, шеталиштето Santa Monica, кое се протега покрај Тихиот Океан. Вракање во хотел.Нокевање.


4 ден 


Појадок. Заминување кон San Francisco, возење покрај Калифорниското крајбрежје со попатни паузи и посети на градовите: Santa Barbara, San Louis, Monterey, San Jose. Пристигнување во San Francisco. Нокевање.


5ден 


Појадок. Разглед на градот и неговите историски знаменитости. Потоа, можност за дополнување на програмата со пакет факултативни активности: Преминување преку мостот Golden Gate (кој е направен 1937 година), пловење со брод и посета на затворот Alcatraz на истоимениот остров, каде што, меѓу другите, лежел и Al Capone и од каде што успеале да избегаат само неколку затвореници, а потоа возење со туристички шинобус, кој е атракција на овој град. Вракaње во холтел. Нокевање.


6 ден 


Појадок, напуштање на хотелот. Посета на Sacramento, гувернерската палата во која моментално е канцеларијата на гувернерот на California, ARNOLD SCHWARZENEGGER. Потоа се упатуваме кон градот Napa Walley, винарски град.


Сместување во хотел. Во попладневните часови предлагаме факултативна посета на винарија со дегустација на најдобрите калифорниски вина. Ноќевање.


7ден 


Појадок. Заминување кон Virgnia City, најстариот каубојски град во California. Потоа, патот продолжуа кон езерото Tahoe (Tahoe Lake) и посета на националниот парк Yosemite. Нокевање.


8ден 


Појадок Напуштање на хотелот и заминување кон градот Las Vegas, Сместување во хотел. Потоа, посета на најпознатите казина и хотели: Bellagio Water Show , Symphony By Music, Mgm Grand, Lion Habitat Mirage, Fermont Street во Las Vegas. Вракање во хотел. Нокевање.


9 ден 


Појадок. Заминување кон најпознатата хидро централа HOOVER DAM, на реката Colorado, Вракање во хотел. Посета на некои од коцкарниците во Las Vegas..Слободни активности Ноќевање.


10 ден 


Појадок. Напушање на хотелот, заминување кон Los Angeles и посета на шопинг центарот HOLLYWOOD SHOPING PALMSPRING STAR Слободни активности. Ноќевање.


11 ден  


Појадок, по појадокот напуштање на хотелот и слободно време до трансферот од хотелот до аеродромот и заминување за Македонија.


12 ден 


Слетување на аеродромот Александар Велики според редот на летање на релацијата Los Angeles – Скопје.


Цената на аранжманот изнесува 2350€


 


Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги


v    Авионски превоз Скопје - Los Angeles - Скопје


Трансфер аеродром-хотел-аеродром


v    Превоз со rent a VAN  возило на локациите наведени во програмата


v    Сместување во хотели во 1/2 и 1/3  на база Н/П


§     Los Angeles - 4 Н/П ,


§     San Francisco - 2 Н/П,


§     Napa - 1 Н/П,


§     Yosemite - 1 Н/П


§     Las Vegas - 2Н/П


§     Oрганизација и водство на патувањето


 


Во цената не се вклучени следните услуги:


v    Виза за влез во САД 110


v    Патничко осигурување 10


v    Доплата за 1/1 соба  490


v    Факултативни излети и влезници што не се споменати во програмата,кои ке се видат на лице место индивидуално.


v    Факултативи излети и посети предвидени со програмата:


v    San Francisco – возење преку мостот Golden Gate, посета на затворот Alcatraz со брод и возење со туристички шинобус– пакет


v     Посета на винарскиот град со џип NAPA, дегустација на вина


v    Universal Studios


 


v    Влезница за DisneyLand 


     Hollywood Universal Studios 


 


 


Пасошот треба да важи минимум 3 месеци по завршувањето на патувањето!

Услови и начин на плаќањеУслови на патување
Испечати понуда

КЛИКНИ ЗА ЛОКАЦИЈА